Veselé zástěrky pro FN Brno – přehled z médií

Slavnostní předání 137 veselých zástěrek pro Fakultní nemocnici Brno proběhlo 26. července v 11:30. Přinášíme Vám přehled reportáží a rozhovorů z českých médií, která se věnovala tomuto tématu již od časných ranních hodin.



Již brzy ráno jste mohli vidět návrhářku Marii Zelenou s dcerou Martinou Hrnčířovou a vnoučaty Tomáškem a Eliškou v Dobrém ránu na ČT. Oba vstupy můžete kdykoliv shlédnout na webu České televize:

>> První vstup
>> Druhý vstup


Příspěvky ze samotné události předávání zástěrek pak připravily např. Události v regionech – hlavní zpravodajská relace Televizního studia Brno pro jižní a východní Moravu. První příspěvek se přehraje po kliknutí na obrázek, druhý je ke shlédnutí po kliknutí na odkaz Malované pláště v dětské nemocnici.


V 18:30 byla odvysílána reportáž v pořadu Naše zprávy na TV Barrandov:

>> Odkaz na příspěvek (od času 34:55)


Na Youtube kanálu novináře Radka Bartoníčka (Hospodářské noviny + www.aktualne.cz) jsou ke shlédnutí rozhovory nejen s paní Marií Zelenou, ale také nezkrácený záznam z předávání veselých zástěrek v Brně. Za zmínku stojí také komentář R. Bartoníčka na jeho Facebook profilu:  „Rád bych se ještě vrátil ke včerejší dobročinné akci v Dětské nemocnici v Brně… Článek (a videoukázku) o ní bylo možné najít už včera na webu mé domovské redakce Aktuálně.cz, teď ještě přidávám tady a v komentáři dvě videa… Nezkrácený záznam předávání veselých zástěrek módní návrhářky Marie Zelená a také rozhovory, které jsem udělal… Do videa jsem dal i čtení sponzorů, tedy něco, co se nikde do médií nedostane…. Nebýt ale lidí, kteří menším či větším darem pomáhají dobrým věcem na svět, mnohé takové věci by nikdy nevznikly… A bez Marie Zelené a dalších dárců by nebyly ani tyto „veselé zástěrky“…. Jsem šťastný, že jsem mohl okamžiky předání zachytit… To se mi při psaní o politice, kterému se v redakci věnuji, tak moc nestává „.

Prohlášení k ceně veselé zástěrky

Na základě tiskové zprávy FN Brno v médiích vyšla cena veselých zástěrek pro Dětskou nemocnici 850 Kč včetně DPH. Tato uváděná cena byla snížena o podporu společnosti Hedva a.s. Moravská Třebová a dále množstevní slevou za výrobu 127 kusů zástěrek. Přesto, že jsem v tiskové zprávě požadovala toto vysvětlení, k médiím se tato informace nedostala.

Uváděné ceny veselých zástěrek na webových stránkách a e- shopu jsou platné. Při odběru většího množství pro nemocnice můžeme dohodnout slevu.

Zmiňovaný článek s titulkem Vymyslete něco, aby se děti tolik nebály, prosil lékař. Návrhářka oblékla doktorům veselé zástěrky najdete na webu aktualne.cz.

Jiný článek, nazvaný Veselé zástěrky jdou do nemocnic, zpříjemní pobyt dětem i seniorům vyšel také na serveru Blesk.cz.

Článek na webu ČTK: Děti v brněnské nemocnici rozveselí zástěrky s barevnými motivy

Více informací včetně seznamu finančních podporovatelů pro Dětskou nemocnici v Brně…

 

Comments are closed.